loading

Business Casual Ve Smart Casual Giyim Tarzları

11-11-2021 01:08    800

Erkek giyim her ne kadar zahmetsiz ve kolay sanılsa da, aslında pek çok detay içermektedir. Erkek giyim tarzları arasında en çok öne çıkan tarzlar ise smart casual ve business casualdır. Çoğunlukla birbiriyle karıştırılan ve aynı oldukları sanılan smart casual ve business casual giyim tarzlarının amaçları ise hemen hemen aynıdır; şıklığınızı korurken aynı zamanda da rahat hissetmek. Bu iki giyim tarzına yönelik tüm parçaları bulabileceğiniz Hatemoğlu, sizin için business casual ve smart casual giyim tarzlarını detaylı olarak anlattı.

Business Casual Nedir?

Oxford Sözlüğe göre business casual iş dünyasında çalışan kişilerin mesleklerine uygun bir şekilde fakat normalde kabul görmüş giyim tarzına göre daha az resmi giyindikleri bir giyim tarzıdır. Yani, klasik takım elbiselerin ve resmi giyimdeki klasik renklerin önüne geçen “business casual” giyim tarzı, yalnızca gömlek ve pantolon tercih etmeniz ya da alışılmışın dışında renklere sahip takım elbiseleri giymeniz şeklinde yorumlanabilir.

Business casual bir görünüm elde etmek istiyorsanız kravat kullanmak zorunda değilsiniz. Ceket yerine hırka ya da kazak tercih edebilirsiniz. Giyiminizde siyah ve gri gibi resmi renklerin yerine kahverengi, mavi, bordo gibi renkler seçebilirsiniz. Ayrıca, pantolonunuzla ceketinizin farklı renklerde olması da oldukça şık ve “business casual” bir görünüm yaratacaktır. 

Yani özetlemek gerekirse, business casual, şık, zarif ve profesyonel bir görünümün yanında alışılmış resmi kıyafetlere göre daha spor ve rahat bir görünüm veren bir giyim tarzıdır.

Smart Casual Nedir?

Oxford Sözlüğe göre oturaklı fakat resmi olmayan bir giyim tarzı olan smart casual, profesyonel ve şık bir görünüm verse de, resmi giyim tarzından çok uzaktadır. Smart casual giyim tarzının vazgeçilmez parçaları arasında kot ve chino pantolonlar, blazerlar, tüvit ceketler, desenli ve renkli çoraplar yer almaktadır. Kumaş pantolonlar ise smart casual giyim tarzında tercih edilen parçalardan biri değildir. 

Kot pantolonunuzu blazer ceketle ya da gömleğinizi spor ayakkabı ile kombinleyebileceğiniz smart casual giyim tarzı, business casual giyim tarzına göre biraz daha spor ve rahat bir tarzdır diyebiliriz. Tabii, tercih ettiğiniz kot pantolonun yırtık ya da taşlanmış kumaşa sahip olmaması gerekiyor. 

Makosen ve oxford ayakkabılar da smart casual giyim tarzının vazgeçilmez parçalarından bazılarıdır. Yani, blazer ceket, chino pantolon, spor ya da makosen ayakkabı gibi oldukça şık fakat bir o kadar da rahat parçalardan oluşan smart casual giyim tarzı, hem tüm dikkatleri üzerinize çekmek hem de gün boyu kıyafetinizin içerisinde rahat hissetmek için birebir. Hem iş hayatınızda hem de günlük hayatınızda tercih edebileceğiniz smart casual giyim tarzı her zaman şık görünmenizi sağlayacak.

Business casual, ofis ortamında en çok tercih edilen giyim tarzlarından biri olsa da, kıyafet kurallarının biraz daha rahatlamasıyla smart casual da iş hayatında kendine yer edinmiştir. Daha resmi ve profesyonel bir görünüm istiyorsanız business casual, şık ve oturaklı fakat bir o kadar da spor bir görünüm istiyorsanız smart casual tercih edebilirsiniz. Business casual ve smart casual giyim tarzlarına uygun olan her bir parçayı Hatemoğlunda bulabilirsiniz. Hemen sitemize göz atın ve kendinize en uygun parçaları seçerek kendi business casual ya da smart casual görüntünüzü yaratın. 


Etiketler: